De digitale transformatie van de industrie wordt onderschat


Europa onderschat het effect van de digitale transformatie van de industrie en het belang van opkomende industriële dataplatformen. Dat zegt Willem jonker, topman van EIT Digital naar aanleiding van het rapport ‘Digital Transformation of European Industry’ dat EIT Digital heeft gepubliceerd.

Het meest zorgwekkend is volgens Jonker dat Europa zich te weinig realiseert hoe fundamenteel de digitale transformatie van de industrie onze maatschappij zal veranderen. ‘Ook de economische verhoudingen op globaal niveau komen in relatief korte tijd volledig anders te liggen. Europa heeft te weinig geleerd van het missen van de boot van de sociale-mediaplatformen en loopt het risico ook in de digitale transformatie van de industrie de boot te missen omdat de effecten onderschat worden.’

In de studie van EIT Digital, ondersteund door het Digital Enlightenment Forum, worden vier scenario’s geschetst voor beleidskeuzes die zijn te maken over de arbeidsmarktregulatie en belastingheffing in de digitale economie. Die scenario’s zoomen in op de impact op de economische groei, de werkgelegenheid en de sociale cohesie. Via het rapport wil EIT Digital een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie. Het rapport geeft op een gefundeerde manier opties aan beleidsmakers om goed te kunnen anticiperen en acteren op de digitale transformatie van de industrie, zegt Jonker.

Lees het hele artikel hier: www.computable.nl

Hoe gaan bedrijven dit toepassen? TotalFunction wil hier in ieder geval graag in meedenken! Neem contact met ons op. 

Categorie: Geen categorie